Day in the Life-fotografie

Een gewone dag in jullie leven; daar denk je niet bij na. Je bent druk met de dingen van alle dag zoals je werk, sportende kinderen, hobby’s, familie en vrienden en je beseft misschien wel eens dat jullie leven fijn is maar het vliegt voorbij. En dan ineens zijn je kinderen groot en heb je een enorme hoeveelheid foto’s op je telefoon waar je niets meer mee doet. En dat is jammer want juist de gewone dagen met je gezin zijn zo mooi dat je er af en toe eens op wil terugkijken.

diner is ready

Day in the life

day in the life Day in the life

Dan nodig je mij uit om een fotoreportage te maken: veelal in zwart-wit leg ik een moment of een dag uit jullie leven vast, zodat jullie er later met een glimlach op terug kunnen kijken. Storm die altijd de laarzen van zijn vader aantrok, Fee dromerig in de schommel in de woonkamer, papa die zijn dochter de kieteldood geeft. Deze manier van fotograferen heet Day in the Life fotografie en wordt ook steeds populairder in Nederland.

day-in-the-life-sannen

Wanneer ik bij jullie zo’n fotoreportage kom maken kom ik meestal eerst kennismaken. Ik neem mijn camera mee en ik kijk rond, op zoek naar fotogenieke plekjes en trekjes en we bespreken waar en hoe ik de foto’s ga maken. Omdat ik dan ook al foto’s maak, wennen de kinderen alvast aan mij en de camera. Als ik dan terug kom voor de reportage zul je zien dat jullie allemaal snel vergeten dat ik er ben. Jullie doen wat je altijd doet, ik volg jullie met de camera. Soms is dat even wennen: er ligt niet elke dag een fotograaf op haar buik bij de spelende kinderen maar dat went snel, zeker voor kinderen.

Na afloop zoek ik tussen de 30 en 40 foto’s uit en stuur ik jullie deze toe in klein formaat, zodat je kunt kiezen voor bv afdrukken, een harmonicaboekje, een vergroting enz. Ook kan ik een kort filmpje van alle geselecteerde foto’s maken, die je desgewenst aan familie en vrienden kunt laten zien en/of op social media kunt zetten.

Lijkt het jou leuk om ook zo’n Day in the Life-reportage te laten maken? Neem dan contact met mij op voor meer informatie: brigitte@plots-photography.nl of bel me op 06-300 360 30.

day-in-the-life

gezinsfotografie Day in the life