Hartverwarmend en hartverscheurend (3)

(vervolg van deel 2)

Ik maakte een fotoboek, wat afdrukken en een paar canvassen voor dit gezin en zij gingen het hele traject van behandelingen in: chemo, bestralingen, medicatie. Het was een heftige tijd en op afstand volgde ik hen omdat ik veel sympathie heb voor hoe zij met deze klotetijd omgaan. De behandelingen sloegen aan en voor William brak er ‘reservetijd’ aan: ze gingen samen fietsen, wandelen en zelfs op vakantie om te genieten van wat er nog wel kon. Ze genoten met volle teugen en lieten dat ook zo nu en dan weten aan mij.

lifestylefotografie

Maar vorige maand belde Betty weer. Het gaat weer niet goed met William en nu lijkt het einde definitief in beeld. Samen hebben ze al veel geregeld voor hoe het afscheid eruit moet zien en toen kwam de uitvaart ook ter sprake. Of ik deze wil fotograferen? Ik moest wel even slikken maar wist meteen: dit wil ik voor hen doen. Een uitvaart is zo intens maar er gaat ook veel langs je heen. Dan kan het fijn zijn als je terug kunt kijken met de foto’s.

Omdat het zover nog niet is heb ik William en Betty nogmaals samen gefotografeerd. Weer werd ik gegrepen door de intense liefde die er tussen die twee is.

lifestylefotografie Lifestylefotografie

Dan besef ik hoe belangrijk foto’s eigenlijk zijn voor mensen. Voor later maar zeker ook voor nu. Hartverscheurend dat dit stel, na bijna 30 jaar huwelijk, uit elkaar getrokken wordt. Die enorme liefde voor elkaar is hartverwarmend.

Hartverscheurend en hartverwarmend liggen verdomd dicht bij elkaar…

Lifestylefotografie

2 gedachten over “Hartverwarmend en hartverscheurend (3)”

  1. Hoi Brigitte

    Wat heb je dit prachtig vastgelegd en steeds weer mooi verwoord.
    Zeker omdat ik dit gezin ook ken wat wil zeggen van zien en Betty van vroeger en het ziekenhuis.

    Mijn complimenten.

    Ans Bloem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *