Incompleet maar toch even compleet

Tijdens de fotoshoot in het verpleeghuis in april 2018 legde ik weer veel mooie momenten vast. Vaak ontroerend en soms grappig. In deze blogserie vertel ik steeds kort het verhaal achter de foto’s.

Fotografie in het verpleeghuis

In de middag legden we een incompleet gezin toch compleet vast. Een bewoner met zijn vrouw en  dochter. En een portretfoto van zijn recent overleden andere dochter… Daar moest ik even van slikken maar ik vond het ook erg mooi dat zij er op deze manier toch bij was!

Ze gingen met zijn 4-en op de foto, met zijn vrouw alleen en samen met zijn dochter. Deze meneer vond het blijkbaar zo prettig dat hij met geen mogelijkheid meer van de bank af wilde. ? De volgende bewoner was aan de beurt. Eerst probeerden vrouw en dochter hem mee te nemen, maar nee hoor: hij bleef mooi zitten. De familie ging weg maar dat maakte ook niets uit. We probeerden het met een uitnodiging om wat te gaan drinken, iets directer te zijn door te zeggen dat hij even op een andere stoel moest gaan zitten en door hem even alleen te laten. Hielp helemaal niets. ? De verzorgenden deden nog eens een poging. Maar meneer bleef heerlijk zitten, midden op die grote bank. Daar konden we dus ook geen andere familie naast zetten…

Uiteindelijk besloten we om hem met bank en al aan de kant te zetten. We haalden een andere bank voor de fotoshoot. Zo bleef hij de rest van de middag zitten, tussen de andere families en rondrennende en spelende kleinkinderen. Aan zijn gezicht konden we niet zien wat hij ervan vond maar ik hoorde van de verzorgenden dat hij het waarschijnlijk heel fijn heeft gevonden. En zo zorgde hij voor een onvergetelijke fotoshoot!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *