Kleurenfoto’s zijn toch veel mooier dan zwart-wit?

Dat denken veel mensen maar is het ook zo? Ik vond kleur ook altijd erg mooi: je kunt 1 of 2 kleuren eruit laten knallen en dat trekt de aandacht. Maar als je graag wilt vastleggen wat er tussen mensen gebeurt, een emotie wilt vangen, dan kan die kleur ook afleiden van dat moment.
zwart-wit foto's
Liefde in zwart-wit
In deze foto bijvoorbeeld zit mijn petekindje Eline op schoot bij haar nicht Maud, waar ze (terecht) erg dol op is. Ik ken Maud al vanaf haar geboorte en weet dat ze enorm op elkaar lijken. En ineens was er dit moment dat ze met hun neuzen tegen elkaar aan zaten, op een feest van opa en oma. En zag ik die gelijkenis heel duidelijk en het intieme moment en maakte ik deze foto.
 
Als ik deze foto in kleur zou laten, trekt je aandacht naar het gele licht rechts bovenin en de bruine lambrisering. In zwart-wit kijk je naar die twee met hun neuzen tegen elkaar.
 
Dat leg ik vast, dit is een foto waar ze later graag weer eens naar kijken. Om te kunnen zien hoe bijzonder hun band is en hoe sterk hun liefde voor elkaar.
 
Wil jij ook mooie momenten laten vastleggen? Maak dan snel een afspraak

Eén gedachte over “Kleurenfoto’s zijn toch veel mooier dan zwart-wit?”

  1. Hoi Brigitte,

    Mee eens. Dat soort momenten worden er zelfs intiemer van. Af en toe fotografeer ik ook in zwart/wit. Ook achteraf de RGB foto omzetten naar zwart/wit is mogelijk, maar het moment zelf ook zien zonder kleuren geeft vaak meer voldoening. Lief moment trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *